T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haz

Okulumuzun da yer aldığı  "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"nın açılışı yapıldı.

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yapılan ürünlerin yer aldığı standımızı Valimiz Sayın Ali ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan BAŞYİĞİT ve tüm misafirler ziyaret ettiler.

02 Haziran 2023 tarihinde  gerçekleştirilen Teknik ve Mesleki Eğitim Fuarında Okulumuzun Tanıtımı yapıldı. Görev alan tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 26/05/2023 tarihinde düzenlenen Robot Yarışmasına öğrencilerimiz katıldı.

Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Gençlik Haftası nedeniyle okulumuzda yapılan futsal turnuvasında 11C şampiyon oldu. 10A 2., 11F'de 3. oldu. Ayrıca halat çekme, çuval yarışı vb. etkinlikler de düzenlendi.

May

Gençlik haftası çerçevesinde düzenlenen gençlik koşusunda okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz  19 Mayıs Gençlik koşusunda İl Birincisi Mustafa Dönmez İl İkincisi Alparslan Burak Köse   olmuştur.

Tüm sporcularımızı, öğretmenlerimiz Ömer Yar ve Yasemin Solak'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğimizde Halk Müziği sanatçısı büyük usta Zeynel SAĞ, öğrencilerimiz için türkülerini seslendirdi. Coşkulu ve güzel bir etkinlikti.  Ayrıca 11B sınıfının oratoryosu ilgiyle izlendi. Programı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Nuray DOĞAN ve öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

17 Mayıs 2023 Çarşamba günü 11 ve 12.sınıf toplam 25 öğrenci ve 4 öğretmen eşliğinde Ankara gezisi yapıldı. Günübirlik olan gezimiz Millet Kütüphanesi ile başladı. 09:30-12 arası Milli Savunma Üniversitesi (Kara Harp Okulu) sunumu, laboratuarlar, yüzme havuzu, at pisti vb. yerler görüldü. Öğle yemeğinden sonra Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemler Mühendisliği hskkında bilgi verildi. Akabinde Anıtkabir gezildi. ODTÜ gezisi başlarken güçlü fırtına başlayınca alışveriş merkezine geçildi. Gece 10:30 gibi kazasız belasız Kütahya'ya döndük.

Bu gezimizin öğrencilerimizin akademik gelişimini desteklemek, moral motivasyon sağlaması açısından faydalı olacağını düşünüyoruz.

Matematik Takvimi

Matematik temalı 2023 takvimimiz hazır. Takvim çalışmalarımız karışık ülke takımları tarafından hazırlandı. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Takvim çalışmamızı incelemek isterseniz:

Matematik Oyunu

Nisan ayında hazırlanacak matematik oyununu ‘Matematik Tabu’su olarak seçtik. Her okuldan görevli olan öğrenciler önce hazırlayacakları kartlar için konuyu belirleyip sonrasında kendi aralarında alt başlıkları seçtiler. Tüm okullar çalışmalarını bitirdiğinde ortaya büyük bir oyun çıkarmış olduk. Bu oyun kartlarını basıp sınıf içerisinde oynadık. Dileyen tüm öğrencilerimiz bu oyuna dahil olabilir. Sizlerle oyun için okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu kartları paylaşmak isteriz:

May

Bakanlığımızca "Görevimiz İlk Yardım" sloganı ile başlatılan, öğretmen, öğrenci ve velilerimizde ilk yardım bilincinin geliştirilmesi hedeflenen, yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla yürütülen "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" ana projesi kapsamında sürdürülen ilk yardım eğitimleri kapsamında yaklaşık 400 öğrencimiz ilk yardım eğitmeni Serhan Karakaş tarafından 9 Mayıs Salı günü eğitim aldılar.

Projemiz Ulusal Basında

4 ülke 9 ortak okul ile yürüttüğümüz ‘Thematic Mathematics’ eTwinning projemiz çok beğenilerek ulusal basında yer aldı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

kÜTSO MTAL Futsal Turnuvası 8 Mayıs'ta başlıyor.
    Tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

May

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM SINIF VELİ TOPLANTISI 3 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ 16-18 ARASI GENİŞ KATILIMLA OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA YAPILDI. OKULUN İŞ VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRMENİN ARDINDAN SINIF BAZLI TOPLANTILARA GEÇİLDİ. TOPLANTIYA KATILAN VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

Domaniç Belediye Başkanı Sayın Sahvet Ertürk Bey ve Kütahya Belediye il genel meclis üyesi Sayın Osman Güngör bey Okulumuzu ziyaret ettiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

KÜTSO Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Proje Okulu olarak Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenimiz Nuray Doğan koordinesinde “Cemre Şiire Düşünce” adlı  Şiir Okuma Yarışması düzenledik. Yarışma Programımıza Kütahya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı İsa Kahraman, Kütahya Kent Konseyi Şair ve Yazarlar  Topluluğu Başkanı Esat Anık , Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Züleyha Özbay Bilgiç ve Kadir Güven ve Şair Ayşe Ceyhan Düzgün Jüri olarak , Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ahmet İren misafir olarak katıldılar.

Yarışma sonucunda,

BİRİNCİ- 10 B Sınıfı Öğrencimiz  Onur FİDAN

İKİNCİ- 11 B Sınıfı Öğrencimiz Abdullah DUMANOĞLU

ÜÇÜNCÜ- 11 F Sınıfı Öğrencimiz Mehmet Arslan

MANSİYON ÖDÜLÜ- 12 E Sınıfı Öğrencimiz Taha Yasin YAŞA

Okulumuzu onurlandıran Jüri Üyelerimize, programı hazırlayıp sunan Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenimiz Nuray Doğan’a , yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimize,  değerli öğretmenlerimize, kıymetli izleyicilerimize, ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Nis

Denizli'de düzenlenen Atletizm bölge yarışmasında  derece elde eden Öğrencimiz Alparslan Burak Köse

3-4 Mayıs tarihlerinde İzmir'de yapılacak olan Atletizm Genç Erkekler Türkiye Birinciliği 3000 metre koşusuna katılma hakkı kazandı.

Öğrencimizin aynı zamanda

2023 ISF (International School Sport Federation)

Dünya Okullar Atletizm Şampiyonasına katılabilmek için mücadele edecek

Türkiye Birinciliği Atletizmde  İlimizi ve okulumuz temsil edecek olan öğrencimiz Alparslan Burak Köse'ye başarılar dileriz.

Atletizm ve diğer spor alanlarında başarılar elde etmemizi sağlayan başta beden eğitimi öğretmenlerimiz Ömer Yar, Yasemin Solak olmak üzere tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.