T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / MERKEZ - Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Öğrencilerimiz DPÜ Tarih Bölümünü Gezdiler.

2022-2023 okul dergimiz yayınlanmıştır.

Eyl

Okulumuz felsefe öğretmeni Kıymet Özkoç'un ve tarih öğretmeni Barış Taşkaya'nın  tayinleri çıkmıştır.  Okulumuzda ki emekleri için teşekkür eder, yeni görev yerlerinde başarılar dileriz.

Tem

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 16 Haziran 2023 karne töreni ile son buldu. 2. dönem sonucu 66 takdir, 92 teşekkür, 2 üstün başarı ve 33 onur belgesi dağıtıldı. Bu dönemin birincilerine ödül verildi. Dönem birincilerimiz;

9. sınıf: Abdurrahman DÜZ; 10.sınıf:Gökhan BOZKURT; 11.sınıf: Arif Emre ULUCA ve okul birincisi:Mehmet Yiğit COŞGUN. 12.sınıf öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dileriz, yolları açık olsun.

Törende ayrıca yurt dışına Erasmus programı ile giden öğretmenlerimize belgeleri takdim edildi.

İYİ TATİLLER DİLERİZ.

Tem

"Mesleki Eğitimin Gelistirilmesi" kapsamında "KÜTSO ile Meslekî ve Teknik Eğitimde Sonuç Odaklı İşbirliği" adlı proje için Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve KÜTSO Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Okulu koordinesinde 14 Haziran 2023 Çarşamba günü "2.Meslekî Eğitim Kariyer Fuarı" düzenlendi.

Etkinliğe Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah DAMCI, Kütahya Jandarma İl Komutanı Murat KIRBAÇ, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan GÖÇMEZ, İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Esin GÜRAL ARGAT, protokol üyeleri, önemli firma yetkilileri ve konuklar katıldı.

Program Okul Müdürü Hasan DÜZGÜN açılış konuşmalarıyla başladı, Kütahya Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT ve KÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin GÜRAL ARGAT'ın konuşmalarıyla devam etti. Esin GÜRAL ARGAT konuşmasında meslek liselerinin önemine değinerek öğrencilerin ellerinde bir meslek olmasının gelecek yaşantılarında önemli bir avantaj olacağını belirtti. Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT ise KUTSO'nun desteğini her zaman gördüklerini belirterek meslekî ve teknik liselerin sanayiciler tarafından desteklemesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Yürütülen projelerde görev alan öğretmen ve öğrencilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Belge takdiminden sonra önemli firmaların okul bahçesinde kurmuş oldukları stantlar ziyaret edildi. Stant ziyaretleri sonrası öğrencilerimizin eğitim aldıkları sınıfların ziyareti sonrası program sona erdi. Programda yürütülen projede emeği bulunan KÜTSO yetkililerine ve bu projede emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Haz

2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni 09 Haziran 2023 Cuma günü coşkulu bir şekilde yapıldı.

Haz

07.06.2023 tarihinde okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrenci ve öğretmenleriyle Win Eurasia 2023 Elektrik/Elektronik Otomasyon fuarına inceleme gezisi amacıyla Elektrik Elektronik Alan Şefi Ayhan İBİLİOĞLU nezaretinde 3 öğretmen, 35 öğrenci ile gezi düzenlendi.

Haz

Kutso MTAL Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuğba Pekbalcı tarafından "Zıt fikirlere saygıyla yaklaşma" amacıyla ve  "Konuş ki Dinleyeyim, Dinle ki Konuşayım!" sloganıyla başlatılan sınıflar arası münazara turnuvası düzenlenmiştir. 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı turnuvada öğrencilerimiz hem tarihi hem güncel konuları tartışmış ve kıyasıya yarışmışlardır. Turnuvanın sonucunda 11. Sınıflardan 11/B sınıfı takımı , 10. Sınıflardan 10/B sınıfı takımı birinci olmuştur. 9/D sınıfı takımı da "Jüri Özel Ödülü"nü almaya hak kazanmıştır. Öğretmenimiz Tuğba Pekbalcı'ya, katılım sağlayan öğrencilerimize, jüri ve seyirci olarak katılım sağlayan öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzun da yer aldığı  "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"nın açılışı yapıldı.

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yapılan ürünlerin yer aldığı standımızı Valimiz Sayın Ali ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan BAŞYİĞİT ve tüm misafirler ziyaret ettiler.

02 Haziran 2023 tarihinde  gerçekleştirilen Teknik ve Mesleki Eğitim Fuarında Okulumuzun Tanıtımı yapıldı. Görev alan tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 26/05/2023 tarihinde düzenlenen Robot Yarışmasına öğrencilerimiz katıldı.

Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Gençlik Haftası nedeniyle okulumuzda yapılan futsal turnuvasında 11C şampiyon oldu. 10A 2., 11F'de 3. oldu. Ayrıca halat çekme, çuval yarışı vb. etkinlikler de düzenlendi.

May

Gençlik haftası çerçevesinde düzenlenen gençlik koşusunda okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz  19 Mayıs Gençlik koşusunda İl Birincisi Mustafa Dönmez İl İkincisi Alparslan Burak Köse   olmuştur.

Tüm sporcularımızı, öğretmenlerimiz Ömer Yar ve Yasemin Solak'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğimizde Halk Müziği sanatçısı büyük usta Zeynel SAĞ, öğrencilerimiz için türkülerini seslendirdi. Coşkulu ve güzel bir etkinlikti.  Ayrıca 11B sınıfının oratoryosu ilgiyle izlendi. Programı hazırlayan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Nuray DOĞAN ve öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.